המרת מידות של תבניות אפייה
המרת מידות של תבניות אפייה
(המדידה נעשית מהקצה העליון של התבנית)
יש לכם מתכון אבל חסרה לכם התבנית שכתובה בו? רוצים להגדיל את המתכון או לשנות את הצורה של העוגה ולא יודעים מה המידה הנכונה של התבנית?
הנה רשימה של מידות והמרות שיעשו לכם את החיים קצת יותר קלים:
תבנית אינגליש קייק סטנדרטית – 31X10 ס"מ
תבנית אינגליש קייק קצרה – 23X10 ס"מ
תבנית מרובעת בינונית (קטנה) – 31X22 ס"מ
תבנית מרובעת גדולה – 25X32 ס"מ
תבנית מרובעת ענקית (בגודל תבנית של התנור) – 40X32 ס"מ
המרת מידות בין תבניות
מאפינס
12 מאפינס (קוטר 8 ס"מ = 1/2 כוס) = תבנית 24 ס"מ
8 מאפינס (קוטר 8 ס"מ = 1/2 כוס) = תבנית אינגליש קייק
6 מאפינס (קוטר 8 ס"מ = 1/2 כוס) = תבנית אינגליש קייק קצרה
12 מאפינס (קוטר 7 ס"מ = 1/3 כוס) = תבנית אינגליש קייק
8 מאפינס (קוטר 7 ס"מ = 1/3 כוס) = תבנית אינגליש קייק קצרה
אינגליש קייק
1 תבנית אינגליש קייק = תבנית עגולה 22 ס"מ
2 תבניות אינגליש קייק = תבנית מרובעת בינונית-קטנה = תבנית עגולה 26 ס"מ
3 תבניות אינגליש קייק = תבנית מרובעת בינונית-גדולה
4 תבניות אינגליש קייק = 2 תבניות מרובעות (קטנות) = 2 תבניות עגולות 26 ס"מ = תבנית מרובעת ענקית
תבנית אינגליש קייק קצרה = תבנית עגולה 18 ס"מ
מאפינס
תבנית מאפינס שקעים – קוטר 7 ס"מ, עומק 3.5 ס"מ = 1/3 כוס
תבנית מאפינס אלומיניום – קוטר 8 ס"מ, עומק 4 ס"מ = 1/2 כוס
זכרו:
זמן האפייה משתנה לפי גודל התבנית. ככל שהתבנית תהיה גדולה יותר, כך זמן האפייה יהיה ארוך יותר.
אם החלפתם מתבנית קטנה לתבנית גדולה, מומלץ לאפות בחום נמוך יותר מהכתוב כדי לא לקבל עוגה שחומה מבחוץ אך לא אפויה מבפנים.
שימו לב – כאשר אופים בתבנית סיליקון, זמן האפייה יהיה ממושך יותר מאשר אפייה בתבנית אלומיניום/מתכת.