שטרודל אגוזים וצימוקים
אפייה: כ-24 עוגיות, תנור מחומם ל-180 מעלות, 45 דקות
חומרים
175 גר' קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
120 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
2 כוסות ריבת משמשים
2 כוסות קוקוס טחון מתוק
1 כוס אגוזי מלך, קצוצים
1 כוס צימוקים
אופן ההכנה
מכניסים קמח, חמאה ושמנת מתוקה למעבד מזון, ומעבדים בפולסים, עד לקבלת פירורים גדולים לחים.
מוציאים מהמעבד ויוצרים כדור. מחלקים ל-2, משטחים כל חלק למרובע, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כ-15 דק', עד שמתמצק ואפשר לגלגל.
מוציאים חלק אחד מהמקרר ומניחים על שולחן מקומח קלות. מגלגלים את הבצק בעזרת מערוך, למרובע בגודל 35X25 ס"מ.
מורחים 1 כוס ריבת משמשים.
מפזרים מעל 1 כוס קוקוס טחון, 1 כוס אגוזי מלך קצוצים ו-1/2 כוס צימוקים.
מגלגלים לרולדה, מתחילים מהצד הארוך של הבצק. מהדקים את הקצה היטב שלא ייפתח.
מעבירים למגש אפייה מרופד בנייר אפייה.
חוזרים על הפעולה עם הבצק הנותר.
אופים בתנור שחומם מראש עד לקבלת צבע זהוב, כ-45 דק'.
מוציאים מהתנור ומעבירים את השטרודל לקרש חיתוך. מקררים על הקרש.
חותכים את השטרודל באלכסון לגודל הרצוי, כ-2 ס"מ.
ניתן לפזר אבקת סוכר מעל.
מאחסנים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי