הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי
ראש השנה
רביולי טבעוני מקמח כוסמין מלא במילוי דלורית ואגוזים עם צ'יפס מרווה
מעיין דרעי, פסטטריה
חומרים
לבצק כוסמין
500 גרם דורום או קמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה, הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
300 מ״ל מים
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח
למלית דלורית
1 דלורית חצויה לאורכה
מעט שמן זית להזלפה
קורט מלח גס
100 גר' אגוזי מלך טחונים או קצוצים
1/2 כפית מלח
קורט קינמון
קורט פלפל
לרוטב
3 כפות שמן קוקוס
250 מ"ל קרם קוקוס
5 עלי מרווה
2 שיני שום
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מלית
מניחים את הדלורית החצויה על תבנית, מזליפים מעל שמן זית ומפזרים מלח גס. אופים בתנור בחום של 200 מעלות עד שהדלורית מתרככת. (בינתיים ניתן להתחיל בהכנת הבצק). מוציאים את תוכן הדלורית לקערה ומועכים לפירה חלק או גושי, לפי ההעדפה. מוסיפים את יתר מרכיבי המלית, מערבבים ומכניסים לשק זילוף.
בצק
שמים בקערה את הקמח, יוצרים בקמח גומה ומוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים מהאמצע עד ליצירת בצק, ולשים עד לקבלת מרקם גמיש. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
רביולי
מרדדים בעזרת מכונת פסטה 2 יריעות בצק דקות. מניחים יריעה אחת על משטח מקומח, מזלפים תלוליות של המלית במרווחים של 3 אצבעות, מרטיבים עם האצבע את הקצוות ומניחים מעל את יריעת הבצק השנייה. מהדקים סביב התלוליות תוך הוצאת האוויר. חותכים בסכין (או בקורץ רביולי) סביב התלוליות, ומניחים את הרביולי בצלחת מקומחת. מרתיחים מים בסיר עד לבעבוע חזק ובינתיים מכינים את הרוטב.
רוטב
יוצקים את שמן הקוקוס למחבת חמה ומטגנים בה את עלי המרווה עד שהם נעשים פריכים. מוציאים ומניחים בצד. מוסיפים למחבת את השום הקצוץ, קרם הקוקוס, המלח והפלפל ומסמיכים על אש גבוהה.
הגשה
מבשלים את הרביולי במים הרותחים עד שהם צפים (4-2 דקות). מעבירים למחבת, מערבבים עם הרוטב ומגישים חם. מפזרים מעל צ'יפס מרווה.