קיש פטריות, גבינת מסקרפונה ועשבי תיבול
שף רמי סויסה
16 מנות, תבנית 26
אפייה: תנור מחומם ל-170 מעלות, 50 דקות
לבצק
1 ק"ג קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
300 מ"ל (1 כוס+1/4 כוס) חלב/מים
300 מ"ל (1.5 כוסות) שמן זית
24 גרם אבקת אפייה
מלח
פלפל שחור
למילוי
1 ק"ג פטריות שמפניון, פרוסות ומטוגנות קלות במעט חמאה
300 גרם בצלצלי שאלוט, פרוסים ומטוגנים במעט חמאה, מצוננים
8 ביצים
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת לבישול
150 גרם גבינת מסקרפונה
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
10 עלי בזיליקום
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט טרי
אופן ההכנה
מערבבים את חומרי הבצק ולשים אותו. מרדדים את הבצק בקוטר גדול יותר מהתבנית לעובי חצי ס"מ ומניחים בתוך התבנית. חותכים מעל השוליים.
מערבבים את חומרי המילוי יחד עם שאר החומרים ומניחים במרכז התבנית על הבצק.
סוגרים עם שולי הבצק, מורחים בביצה ואופים בחום של 170 מעלות למשך 50 דקות.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי