קוסקוס מסמולינה דורום איטלקית בתוספת סלמון צרוב ורוטב פירות יבשים ודלעת
קוסקוס: חיים כהן, מנה: הילה יבניאלי-בוכריס
בישול: סיר ייעודי לקוסקוס, אפייה: תנור מחומם ל-220 מעלות
חומרים ל-4 מנות אישיות
למנה
קוסקוס מסמולינה דורום
4 פילה סלמון צרובים בתנור
רוטב פירות יבשים ודלעת
חופן צנוברים קלויים
פטרוזילה קצוצה לקישוט
לקוסקוס
1 ק"ג סמולינה דורום איטלקית TOP GIALLA מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כף מלח
1/2 כוס שמן קנולה
1 כוס מים
1/2 כוס שמן קנולה
2+1/3 כוסות מים
לרוטב פירות יבשים
2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים
4 כפות שמן זית איכותי
1 חתיכה יפה של דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
6 שזיפים מיובשים ללא חרצנים, חתוכים לרבעים
6 משמשים מיובשים, חתוכים לרבעים
1/2 כוס דובדבנים מיובשים
1 תפוח עץ גרני סמיט, מקולף וחתוך לקוביות בינוניות
2 כפות סוכר חום
1 תפוז גדול, גרידה ומיץ
1/2 לימון סחוט
1 כוס מים
לסלמון
4 פילטים של סלמון טרי עם עור, ללא עצמות
4-5 גבעולי טימין טריים
שמן זית איכותי
מלח ופלפל
2 כפות סילאן
אופן ההכנה
קוסקוס
מרתיחים מים בסיר ייעודי לקוסקוס.
בקערה גדולה מערבבים סמולינה דורום עם מלח.
מוסיפים שמן ומים בהדרגה ומערבבים עם היד. מעבירים את התערובת אל מסננת.
בתנועות יד סיבוביות, מעבירים את כל התערובת דרך המסננת בחזרה לקערה.
מעבירים את הקוסקוס למסננת הייעודית ומניחים על סיר האידוי. מכסים היטב (דואגים שלא יוצאים אדים מהחיבור בין הסיר למסננת) ומאדים למשך 40 דקות על אש גבוהה.
לאחר 40 דקות מעבירים לקערה. מוסיפים שמן ומים נוספים ומערבבים היטב עם מזלג.
מניחים לקירור רבע שעה. מפוררים היטב בידיים ומעבירים שוב במסננת הייעודית.
מעבירים בחזרה למסננת האידוי ומחזירים שוב אל מעל הסיר לבישול נוסף, על אש גבוהה ללא מכסה, למשך 40 דקות נוספות.
מורידים מהאש ומעבירים לקערת הגשה.
רוטב פירות יבשים
מחממים את השמן במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל הופך לזהוב. מתבלים את הבצל במלח ופלפל.
מוסיפים את קוביות הדלעת ומערבבים כ-1 דקה.
מוסיפים את השזיפים, המשמשים והדובדבנים. מבשלים תוך כדי ערבוב עדין כ-5-7 דקות.
מוסיפים את תפוח העץ, הסוכר החום וגרידת התפוז. מערבבים בעדינות.
מוסיפים את מיץ התפוזים ומיץ הלימון. מערבבים קלות ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל שחור.
טועמים. אם מתוק מדי - מוסיפים עוד לימון.
אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט מים עד לסמיכות הרצויה.
סלמון
מזלפים שכבה דקה של שמן זית על מחבת ברזל שניתן להכניס לתנור או על תבנית, לכיסוי התחתית.
מניחים במחבת את הפילטים של הסלמון, כשהעור למטה. מפזרים מלח ופלפל שחור מעל.
מזלפים מעט שמן זית מעל ומניחים את גבעולי הטימין מעל הפילטים של הסלמון.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, טורבו.
אופים 15-10 דקות עד שהסלמון מוכן (צבעו יבהיר והוא יהיה יותר נוקשה).
מוציאים מהתנור ומושחים במברשת את חלקו העליון של הסלמון בסילאן.
הרכבת המנה
עורמים את הקוסקוס בקערה רחבה ושטוחה.
מפזרים מעל את רוטב הפירות היבשים.
מניחים את פילה הסלמון מעל הרוטב.
מפזרים צנוברים קלויים ופטרוזיליה מעל הכל.
מגישים מיד.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי