קאפקייקס מחופשים

קאפקייקס מחופשים

אפייה: 18-14 קאפקייקס, תנור מחומם ל-180 מעלות

חומרים

420 גרם (3 כוסות) קמח לבן בהיר ללא צורך בניפוי, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2.5 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
240 גרם חמאה רכה
350 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 ביצים L
1.5 כפיות תמצית וניל איכותית
360 מ"ל חלב / מיץ תפוזים
4 צבעי מאכל טבעיים לבחירתכם, רצוי ג'ל

אופן ההכנה‭

מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח בקערה, ומניחים בצד.
מעבדים חמאה וסוכר בקערה של מיקסר, עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת קרמית ואוורירית.
מוסיפים את הביצים, אחת אחת, עד להטמעה מלאה של כל ביצה.
מוסיפים את תמצית הוָניל. מנקים היטב את דפנות הקערה בעזרת לקקן.
מוסיפים את הקמח והחלב לסירוגין, ב-3 פעמים, כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח.
מחלקים את התערובת ל-4 קערות וצובעים כל קערה בצבע אחר.
מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר לבנות (מנג'ט), מניחים כפית מלאה מכל צבע בתבנית מבלי לערבב את הצבעים.
אופים את הקאפקייקס בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 18-15 דק' או עד שקיסם שננעץ בפנים יוצא יבש.
מעבירים לרשת צינון לקירור מלא.
ניתן לקשט בקצפת לבנה וסוכריות צבעוניות לפני ההגשה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

Purim