קאפקייקס גזר בציפוי דבש וגבינת שמנת
אפייה: תנור מחומם ל-200 מעלות, כ-12 קאפקייקס
חומרים
לקאפקייקס
140 גרם (1 כוס) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
63 גרם (1/2 כוס) קמח כוסמין מלא בטחינה דקה, הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט
קורט מלח
120 גרם (1/2 כוס) סוכר חום
50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 ביצים L
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה
60 מ"ל (4 כפות) מיץ תפוזים
230 גרם (1+3/4 כוסות) גזר מקולף ומגורד
1/2 כוס צימוקים בהירים
1/2 כוס משמשים מיובשים חתוכים גס
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס
לציפוי
20 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
1/3 כוס שמנת חמוצה
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
60 גרם (3 כפות) דבש
אופן ההכנה
מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים בקערה.
מערבבים סוכר, ביצים, שמן ומיץ תפוזים בקערה נפרדת.
מערבבים את החומרים היבשים לתוך הרטובים.
מוסיפים גזר, צימוקים, משמשים ואגוזי מלך בקיפול.
מחלקים בתבנית שקעים, כ-1/4 כוס.
אופים 20-25 דקות עד שקיסם שננעץ בפנים יוצא יבש.
מקררים 10 דקות בתבנית ומעבירים לרשת צינון לקירור מוחלט.
ציפוי
מערבבים במיקסר עם וו גיטרה גבינת שמנת ושמנת חמוצה.
מוסיפים אבקת סוכר ודבש ומערבלים עד שחלק.
מקררים 45 דקות לפחות.
מזלפים ציפוי מעל הקאפקייקס.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי
הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים