צ'ורוס

אסטלה - כיתת אומן לקונדיטוריה
חומרים

400 מ"ל מים
30 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 גרם מלח (לא חובה)
200 גרם קמח כפרי בטחינה דקה במיוחד, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
110 גרם חלמון
120 מ"ל מים

חומרים לרוטב שוקולד

150 מ"ל שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד מריר, קצוץ / שבור

אופן‭ ‬ההכנה‭

צ'ורוס‭

מרתיחים בקלחת מים, סוכר ומלח.
מוסיפים פנימה את הקמח תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת רביכה.
מקררים מעט.
מעבירים לקערת המיקסר ותוך כדי ערבוב מוסיפים את החלמונים בהדרגה.
מוסיפים את שארית המים.
מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר כוכבי, 16 שיניים.
מחממים שמן לטמפרטורה של 170 מעלות (טמפרטורת השמן גבוהה יותר, בגלל השימוש בקמח כפרי), ומזלפים צינורות של 8-10 ס"מ. מטגנים עד לקבלת גוון זהוב יפה.
מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
מגישים בליווי רוטב שוקולד סמיך.

רוטב שוקולד‭

מחממים את השמנת בסיר קטן כמעט עד לרתיחה.
מניחים את השוקולד בקערה, יוצקים מעל את השמנת ומניחים בצד ל-5 דקות.
מערבבים היטב עם מטרפה עד לקבלת רוטב חלק ומבריק.
מגישים חם.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

צילום: מנחם גרייבסקי