פיתת גבינות במחבת מקמח חיטה 70%
שף רמי סויסה
אפייה: 6 פיתות, מחבת, 5 דקות
לבצק
420 גרם (3+1/3 כוסות) קמח חיטה 70% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
10 גרם שמרים יבשים
כפית סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
כפית מלח
60 מ"ל שמן
140 גרם יוגורט
1 ביצה
60 מ"ל מים/חלב
100 גרם תערובת גבינות לפי טעם אישי
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים במיקסר לקבלת בצק רך ואחיד ומשאירים למנוחה של שעה.
לאחר שעה מחלקים לכדורים ומשאירים למנוחה של חצי שעה.
מרדדים כל בצק לפיתה בעובי של חצי ס"מ.
מחממים מחבת ללא שמן על אש בינונית וקולים את הפיתות עד לקבלת צבע שחום.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי