פיתות ישראליות

קרן אגם

אפייה: 15 פיתות, תנור מחומם ל-250 מעלות, כ-6 דקות

חומרים‭

1 ק"ג קמח לחם לבן או קמח כפרי מתוצרת הטחנות הגדולות של א”י

1.5 כפות שמרים יבשים

1 כף גדושה מלח דק

2 כפות סוכר חום

3 כפות שמן זית

3-2.5 כוסות (600 מ"ל) מים חמימים

אופן‭ ‬ההכנה‭

שמים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח ושמרים יבשים ומערבבים במהירות איטית.

מוסיפים סוכר, שמן זית, מלח ולבסוף מוסיפים באיטיות את המים, עד שמתקבל בצק שנפרד מדפנות הקערה.

לשים כ-10 דקות, מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומניחים להתפחה כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מוציאים אויר מהבצק, מחלקים ל-15 כדורים שווים, מניחים על משטח מקומח ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של רבע שעה.

מחממים תנור ל-250 מעלות עם תבנית אפייה הפוכה.

מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים דקים, אבל לא מדי.

מניחים על התבנית החמה נייר אפייה ועליו 4 עיגולי בצק מרודדים.

אופים כ-4-3 דקות עד שהפיתות מתנפחות.

הופכים ואופים עוד 2-1 דקות.

מוציאים את הפיתות ומצננים כשהן מכוסות במגבת, למניעת התיבשות.

הפיתות במיטבן ביום האפייה.

 

חג עצמאות שמח!

צילום: קרן אגם

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

יום העצמאות