פיתות ישראליות
קרן אגם
אפייה: 15 פיתות, תנור מחומם ל-250 מעלות, כ-6 דקות
חומרים
1 ק"ג קמח לחם לבן או קמח כפרי מתוצרת הטחנות הגדולות של א”י
1.5 כפות שמרים יבשים
1 כף גדושה מלח דק
2 כפות סוכר חום
3 כפות שמן זית
3-2.5 כוסות (600 מ"ל) מים חמימים
אופן ההכנה
שמים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח ושמרים יבשים ומערבבים במהירות איטית.
מוסיפים סוכר, שמן זית, מלח ולבסוף מוסיפים באיטיות את המים, עד שמתקבל בצק שנפרד מדפנות הקערה.
לשים כ-10 דקות, מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומניחים להתפחה כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מוציאים אויר מהבצק, מחלקים ל-15 כדורים שווים, מניחים על משטח מקומח ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של רבע שעה.
מחממים תנור ל-250 מעלות עם תבנית אפייה הפוכה.
מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים דקים, אבל לא מדי.
מניחים על התבנית החמה נייר אפייה ועליו 4 עיגולי בצק מרודדים.
אופים כ-4-3 דקות עד שהפיתות מתנפחות.
הופכים ואופים עוד 2-1 דקות.
מוציאים את הפיתות ומצננים כשהן מכוסות במגבת, למניעת התיבשות.
הפיתות במיטבן ביום האפייה.
חג עצמאות שמח!
צילום: קרן אגם