פיצה כפרית עם תרד, גאודה ועגבניות שרי 

כ-11 פיצות אישיות, 4 פיצות משפחתיות, אבן שמוט / תבנית אפייה

אפייה: תנור מחומם ל-200 מעלות

לבצק

1 ק"ג (7+1/4 כוסות) קמח פיצה נאפולי טיפו 00 מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
10 גר' (1 כף) שמרים יבשים
22 גר' (2 כפות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
480 מ"ל (2 כוסות) מים קרים
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן זית איכותי
20 גר' (1 כף) מלח

לתוספות

רוטב עגבניות איטלקי איכותי מוכן
1 קופסה בייבי תרד עלים
500 גר' גבינת גאודה מגורדת
1/2 סלסלה עגבניות שרי אדומות שלמות
סמולינה דורום איטלקית מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י לפיזור מתחת לפיצה

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים בקערת מיקסר קמח, שמרים וסוכר בעזרת מטרפה.
מוסיפים 360 מ"ל (1.5 כוסות) מים, מחברים את וו הלישה ולשִׁים.
מוסיפים את שארית המים עד שמתקבל בצק רטוב. ממשיכים ללוש עוד דקה. מוסיפים את שמן הזית, ממשיכים ללוש כ-3-2 דק'. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות בינונית כ-5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק.
מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות. מכסים בניילון גדול ומניחים במקרר ללילה. אם רוצים לאפות באותו יום, ניתן להשתמש במים פושרים, ולהתפיח במקום חמים כשעה עד להכפלת הנפח.
מוציאים מהמקרר ומניחים במקום חמים 45-40 דק', עד שהבצק מגיע לטמפרטורת החדר. מעבירים את הבצק אל משטח מקומח, מחלקים למס' הפיצות הרצוי, מגלגלים לכדורים, מניחים בצד ומכסים. נותנים מנוחה של כ-15 דק'.
מחממים תנור ל-250 מעלות, רצוי עם אבן שמוט בפנים. מקמחים משטח ומרדדים כל כדור לגודל הרצוי. מעבירים למרדה מכוסה היטב בסמולינה דורום.
מורחים את רוטב העגבניות על הבצק, מפזרים כמות גדולה של תרד מעל הרוטב, מפזרים מעל גבינת גאודה ועגבניות שרי שלמות. מכניסים את הפיצה לתנור המחומם. אופים 10-7 דק' עד שהפיצה מקבלת גוון זהוב והגבינה מבעבעת.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שמרים

שמרים

צילום: מנחם גרייבסקי