פיננסייר דבש ואגוזי לוז

דבש מכוורת נגוהות​

פיננסייר דבש ואגוזי לוז

חומרים‭

150 גרם חמאה
1/14 כוסות אגוזי לוז שלמים עם קליפה
70 גרם (1/2 כוס) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
קורט מלח
1 מקל וניל, חצוי ל– 2 או 1 כפית מחית וניל
60 מ"ל (3 כפות) דבש
3 חלבונים
180 גרם (3/4 כוס דחוסה) סוכר חום

אופן‭ ‬ההכנה‭‬

מחממים תנור ל–180 מעלות. משמנים בעזרת חמאה 8 תבניות מיני לחם (8X5) או תבנית 12 שקעים סטנדרטית.
אופים 1 כוס אגוזי לוז בתנור, מערבבים מדי פעם, עד שמקבלים צבע זהוב, 8-10 דק'. מקררים לגמרי (לא מקלפים).
מעבירים למעבד מזון את כוס אגוזי הלוז האפויים, קמח כוסמין לבן ומלח. טוחנים עד לקבלת אבקה.
בסיר קטן מחממים חמאה, תרמיל / מחית וניל. מבשלים על להבה בינונית, מערבבים מדי פעם, עד אשר קצף מופיע על החמאה ומתחיל להשחים קלות (זהירות לא לשרוף את החמאה), 5-8 דק'. אם משתמשים במקל וניל, מוציאים וזורקים.
מוסיפים את הדבש לחמאה ומערבבים.
מגבירים את חום התנור ל–200 מעלות.
בקערה בינונית טורפים את החלבונים. מוסיפים סוכר חום וטורפים עד שחלק. מקפלים לתוך החלבונים את החומרים היבשים ב– 2 פעמים.
מקפלים פנימה את החמאה רק עד שחלק.
קוצצים את 1/4 כוס אגוזי הלוז הנותרים (לא קלויים, עם הקליפה).
מחלקים את התערובת בתבניות ומפזרים מעל את אגוזי הלוז הקצוצים.
אופים עד לקבלת צבע חום-זהוב, 15-20 דק' למיני לחמים, 15-10 דק' לתבנית שקעים או עד שקיסם שננעץ בפנים יוצא נקי.
מקררים 5 דק' בתבנית, מעבירים לרשת לצינון מלא.
ניתן לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ראש השנה

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים