עוגת תפוז קוקוס במלית עוגת גבינה
אפייה: כ-24 מיני עוגות, תבנית שקעים, תנור מחומם ל-160 מעלות
לעוגת תפוזים
210 גר' (1.5 כוסות) קמח תופח מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס קוקוס
3 ביצים
200 גר' (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
200 מ"ל (1 כוס) שמן קנולה
240 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים
לעוגת גבינה
225 גר' גבינת שמנת, בטמפ' החדר
100 גר' (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 ביצה
1 כפית וניל
2 כפות קמח תופח מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
אופן ההכנה
עוגת תפוזים
מערבבים בקערה קמח, פודינג וניל וקוקוס.
בקערה נפרדת מערבבים ביצים, סוכר, שמן ומיץ תפוזים. מערבבים את החומרים היבשים עם החומרים הרטובים.
עוגת גבינה
מערבבים את גבינת השמנת בקערה של מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
מוסיפים, ביצה, וניל וקמח.
הרכבה
משמנים היטב תבנית שקעים, מפזרים בתחתית התבנית קוקוס טחון.
בעזרת כף ממלאים 1/4 תבנית במלית של עוגת תפוזים. מוסיפים מעל שכבה של עוגת גבינה ומסיימים בשכבה של עוגת תפוזים.
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 12-8 דק', עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
מוציאים מהתנור ומקררים 5 דק' בתבנית. מוציאים מהתבנית ומקררים על רשת צינון.
ניתן לאפות בתבנית אינגליש – הכמות מספיקה ל-2 תבניות.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי