עוגת שיש מקמח כוסמין לבן
אפייה: תבנית עגולה קפיץ מספר 24 משומנת או 2 תבניות אינגליש קייק. תנור מחומם ל-175 מעלות, 30 דקות
חומרים
400 גרם (2 כוסות) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
4 ביצים מופרדות
240 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים
200 מ"ל (1 כוס) שמן
350 גרם (2.5 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
10 גרם אבקת אפייה
45 גרם (3 כפות) קקאו
15 מ"ל רום או יין מתוק
אופן ההכנה
מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר אחת.
מערבבים בקערה את יתרת הסוכר, חלמונים, שמן, מיץ תפוזים, קמח ואבקת אפייה, עד לאיחוד.
מחלקים את הבלילה ל-2 חלקים, מוסיפים את הקקאו והרום לאחד מהם ובוחשים.
יוצקים לתבנית 24 משומנת את 2 הבלילות אחת על השנייה ומערבבים קלות בעזרת קיסם.
אם רוצים, אפשר לפזר למעלה שוקולדצ'יפס לבן / מריר.
אופים בתנור מחומם ל-175 מעלות במשך כ-30 דקות, או עד שהעוגה משחימה.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
עוגות
עוגות
צילום: בתשי כוחיי