צילום: שרית גופן
עוגיות שוקולד מקמח כוסמין מלא בציפוי שוקולד מבריק
שף קונדיטור אפרת ליבפרוינד
אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, 35 דקות, תבנית בקוטר 24-22 ס״מ
לעוגה
150 מ"ל (¾ כוס) שמן קנולה
150 גרם שוקולד מריר
200 גר' (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
4 ביצים
140 גר' (1 כוס) קמח כוסמין מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כפית אבקת אפייה
1 מכל יוגורט 3% שומן או כוס מיץ תפוזים או מים
½ כוס אגוזי מלך קצוצים
לציפוי שוקולד
160 גרם ( כוס) שמנת מתוקה או צמחית
160 מ"ל ( כוס) מים
80 גרם (8 כפות) אבקת קקאו משובח
230 גרם (כוס + 3 כפות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
12 גרם ג'לטין מומס ב-60 גרם מים
אופן ההכנה
ממִסים את השוקולד, מוסיפים אליו את השמן ומערבבים היטב.
מוסיפים ½ כוס סוכר ומערבבים היטב.
מקציפים את הביצים עם ½ כוס הסוכר הנותרת ומוסיפים תוך כדי הקצפה את מסת השוקולד.
לבסוף מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והיוגורט ומערבבים היטב למשך 2 דקות.
מוסיפים את האגוזים הקצוצים.
יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35 דקות.
מצננים את העוגה.
הכנת הציפוי
מבשלים בסיר קטן כ-5 דקות את המים עם השמנת, הקקאו והסוכר. מחממים במיקרוגל כ-30 שניות את המים עם הג'לטין. מערבבים היטב. מוסיפים לסיר ומבשלים עוד 5 דקות. מסירים מהאש ומסננים במסננת בעלת נקבים דקיקים. מקררים מעט לטמפרטורת החדר.
ציפוי העוגה
מניחים את העוגה על רשת. יוצקים מעליה את הזיגוג וממתינים 2 דקות ששאריות הזיגוג יטפטפו. מקשטים בפירות טריים ובפולי קקאו סביב העוגה.