עוגת קסם שחור מקמח כוסמין לבן
אפייה: 2 תבניות אינגלישקייק, תנור מחומם ל-170 מעלות טורבו, כ-30 דקות
לעוגה
245 גרם (1+3/4 כוס) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
400 גרם (2 כוסות) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
105 גרם (3/4 כוס) קקאו איכותי
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
2 ביצים L
240 מ"ל (1 כוס) קפה חזק (או 2 כפיות נס קפה מומסות בכוס מים רותחים)
240 מ"ל (1 כוס) מים
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים היבשים לתערובת אחידה וחלקה.
מוסיפים את כל החומרים הרטובים ומערבבים לבלילה אחידה וללא גושים.
אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי ומעט לח.
כשהעוגה מתקררת מפזרים מעל אבקת סוכר.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
עוגות
עוגות
צילום: מנחם גרייבסקי