עוגת סולת ושזיפים

אפייה: תנור מחומם ל-180 דקות

חומרים‭

140 גרם (1 כוס) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1/2 כוס + 2 כפות סולת חיטה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1.5 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

200 גרם חמאה רכה

150 גרם (3/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

4 חלמונים

2 ביצים שלמות

1 כפית גרידת לימון

1 כפית תמצית וניל איכותית

4 שזיפים חתוכים ומגולענים

2 כפות דחוסות סוכר חום

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים קלות תבנית בקוטר 20 ס"מ. מניחים בצד.

בקערה קטנה מערבבים קמח, סולת, אבקת אפייה ומלח. מניחים בצד.

בקערת מיקסר, עם וו גיטרה, מערבבים כ-5 דק' חמאה וסוכר עד לקבלת צבע צהוב בהיר ומרקם קרמי. מנקים היטב את צידי המיקסר בעזרת לקקן.

מוסיפים את החלמונים, אחד אחד, דואגים לערבב היטב לפני שמוסיפים את הבא. שוב מנקים את צידי הקערה עם לקקן וממשיכים להוסיף את הביצים, אחת אחת, מערבבים היטב בין כל ביצה.

מוסיפים את גרידת הלימון ואת תמצית הוניל.

מוסיפים את קערת החומרים היבשים לתערובת ומערבבים רק עד לאיחוד! (חשוב לא לערבב יתר על המידה אחרת העוגה תצא נמוכה ודחוסה מאוד).

יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה.

מניחים את השזיפים, קליפה כלפי מטה, במרחקים שווים מעל הבלילה.

מפזרים סוכר חום מעל השזיפים והבלילה.

אופים בתנור שחומם מראש כ-45 דק', עד אשר העוגה זהובה למעלה וקיסם שמוכנס במרכז העוגה יוצא יבש.

מוציאים מהתנור, מקררים כ-10 דק' בתבנית ואז מוציאים (רצוי להשתמש בתבנית קפיצית).

ניתן לחמם מעט ולהגיש עם כדור גלידה וניל או בטמפרטורת החדר עם אבקת סוכר מעל.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ט

צילום: מנחם גרייבסקי