עוגת דבש, קפה ותבלינים
אפייה: תבנית אינגליש קייק או סיר פלא או תבנית קוגלהוף משומנת
תנור מחומם ל-180 מעלות, 60-50 דק'
לעוגה
360 מ"ל (1 כוס) דבש
100 גר' (חצי כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
120 גר' (חצי כוס דחוסה) סוכר חום
חצי כפית קינמון
רבע כפית אגוז מוסקט
רבע כפית ציפורן
1 כפית נס קפה
240 מ"ל (1 כוס) תה חזק
½1 כפיות אבקת סודה לשתייה
2 כפות שוקולית
2 ביצים
100 מ"ל (חצי כוס) שמן
420 גר' (3 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
50 גר' (חצי כוס) אגוזים קצוצים
לציפוי
40 גר' (שליש כוס) אבקת סוכר
30 גר' (רבע כוס) שוקולית
180 מ"ל (שלושת-רבעי כוס) מים
אופן ההכנה
מערבבים במעבד מזון דבש, סוכרים, תבלינים, קפה, תה, אבקת סודה לשתייה ושוקולית.
מעבדים עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את השמן ואת הקמח.
מעבירים לקערה, מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
יוצקים לתבנית המשומנת ואופים 50-60 דק'.
מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד.
מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה את הציפוי.
מגישים בטמפרטורת החדר.
ניתן לוותר על הציפוי ולהגיש עם אבקת סוכר.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי