עוגת דבש בסגנון ניו אורלינס

עוגת דבש עשירה בסגנון "ניו אורלינס"

אפייה: תבנית בקוטר 24 (לעוגה גבוהה) או בקוטר 26 (לעוגה יותר רחבה),
תנור מחומם ל-160 מעלות

חומרים‭

3/4 כוס (105 גר') קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
3/4 כוס (120 גר') קמח תירס 
½1 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 כפיות קליפת לימון מגוררת 
4 ביצים בגודל L
½ כוס (100 גר') סוכר לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
1/4 כוס סוכר חום
1 כוס (200 מ"ל) שמן זית עדין
½ כוס (180 גר') דבש
1/4 כוס שמנת חמוצה

לסירופ דבש ולימון

1 כוס (240 מ"ל) מים 
1 כוס (360 גר') דבש 
מיץ סחוט טבעי מלימון אחד
2 רצועות ארוכות מקליפת הלימון

לקציפת לימון (לא חובה)

240 מ"ל שמנת מתוקה קרה
2 כפות סוכר לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
1 כף קליפת לימון מגוררת דק
2 כפיות מיץ לימון סחוט טבעי

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים את הקמחים, אבקת האפייה, המלח וקליפת הלימון המגוררת בקערה בינונית.
מקציפים את הביצים, הסוכר הלבן והסוכר החום בקערת מיקסר 4-3 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה.
מערבבים בקערה נפרדת את שמן הזית, הדבש והשמנת החמוצה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בזילוף איטי את תערובת שמן הזית. מערבבים היטב. מוסיפים למיקסר גם את תערובת הקמחים בשלושה שלבים, עד לאיחוד.

אפייה

יוצקים את התערובת לתבנית משומנת היטב. אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מקררים בתבנית כ-30 דק', משחררים בעדינות בעזרת סכין מסביב לדפנות התבנית ומשחררים.

סירופ

מכניסים לסיר קטן את כל מרכיבי הסירופ ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות נוספות עד להסמכה קלה.

מקררים את הסירופ. מוציאים את רצועות קליפת הלימון. בעזרת קיסם מחוררים את העוגה ושופכים בעדינות מחצית מסירופ הדבש והלימון על העוגה, מעבירים לצלחת הגשה ומקררים.

קציפת לימון (לא חובה)

מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קצפת רכה ועמידה. מכסים ומקררים עד 4 שעות לפני ההגשה. מערבבים היטב לפני השימוש. מעבירים לשק זילוף ומזלפים על העוגה.

הגשה

מגישים את העוגה עם מחצית הסירופ הנותר בצד.

הצעת הגשה

ניתן לקשט בפקאנים מסוכרים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ראש השנה

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים