עוגת דבש עם תפוחי עץ וקינמון מקמח כוסמין לבן
תבנית מרובעת בגודל 20 ס"מ משומנת ומרופדת בנייר אפייה, תנור מחומם ל-190 מעלות
חומרים
140 גרם (1 כוס) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1.5 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
1+1/3 כוסות סוכר (מחולקות) מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 ביצים L
120 גרם חמאה מומסת או 102 מ"ל שמן קנולה בגרסת פרווה
2 כפיות תמצית וניל
1 כפית קינמון
מיץ מ-1/2 לימון
4-3 תפוחי עץ גרנד סמיט
3 כפות דבש
אופן ההכנה
מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.
בקערה נפרדת מערבבים ביצים, 1 כוס סוכר, תמצית וניל וחמאה מומסת.
משלבים בין החומרים היבשים לרטובים.
יוצקים את התערובת לתבנית.
מקלפים את התפוחים, מנקים מליבה ופורסים לפרוסות דקות. מערבבים עם מיץ הלימון.
מוסיפים 1/3 כוס סוכר וקינמון לפרוסות התפוחים ומערבבים היטב, מניחים בצד.
אופים את העוגה 20-15 דקות עד שהתייצבה מעט. מוציאים מהתנור ומסדרים את התפוחים מעל. מפזרים מעט קינמון מעל התפוחים ומחזירים לתנור לעוד 20-15 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי.
מקררים בתבנית 15-10 דקות.
מחממים מעט את הדבש בקערה במיקרוגל.
מברישים את הדבש מעל התפוחים.
חותכים למרובעים.
ניתן להגיש עם קצפת ומעט אבקת סוכר.
דבש מכוורת נגוהות
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי