עוגת דבש, תפוחים וקינמון מקמח כוסמין לבן
אפייה: 2 תבניות אינגליש קייק רחבות ומשומנות
תנור מחומם ל-170 מעלות, 40 דק'
לעוגה
350 גר' (2.5 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
240 גר' (1 כוס) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
2 כפיות קינמון
1 כוס שמן זית עדין
270 גר' (3/4 כוס) דבש
2 ביצים
1 כוס קפה אספרסו
1 כף ליקר קפה / ברנדי
1 תפוח עץ מקולף ומגורד
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים מלבד האגוזים.
מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים בתבנית אינגליש קייק רחבה במשך כ-40 דק'.
מכניסים את העוגה לתנור ל-15 דקות. מוציאים ומפזרים את האגוזים מלמעלה. מחזירים לתנור לסיום האפייה.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי