עוגת דבש, תפוחים וקינמון מקמח כוסמין לבן

אפייה: 2 תבניות אינגליש קייק רחבות ומשומנות
תנור מחומם ל-170 מעלות, 40 דק'

לעוגה

350 גר' (2.5 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
240 גר' (1 כוס) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
2 כפיות קינמון

1 כוס שמן זית עדין

270 גר' (3/4 כוס) דבש

2 ביצים
1 כוס קפה אספרסו

1 כף ליקר קפה / ברנדי

1 תפוח עץ מקולף ומגורד

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים מלבד האגוזים.

מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים בתבנית אינגליש קייק רחבה במשך כ-40 דק'.

מכניסים את העוגה לתנור ל-15 דקות. מוציאים ומפזרים את האגוזים מלמעלה. מחזירים לתנור לסיום האפייה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ראש השנה

צילום: מנחם גרייבסקי