אפייה: שרגא גרייבסקי
עוגת דבש ותבלינים בציפוי גבינת שמנת
חומרים
לעוגה
1 כוס שקדים פרוסים
156 גרם (1+1/4 כוסות) קמח חיטה מלא 100% בטחינה דקה, הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
105 גרם (3/4 כוס) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1+1/2 כפיות קינמון
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1/8 כפית אגוז מוסקט טרי
180 גרם חמאה רכה
360 גרם (1 כוס) דבש
4 ביצים L
(1/4 כוס) 60 גרם שמנת חמוצה
לציפוי
85 גרם גבינת שמנת
45 גרם חמאה רכה
120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
1 כפית גרידת לימון
קורט מלח
2 כפיות תמצית וניל איכותית או ממרח וניל
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות.
משמנים קלות תבנית עגולה בקוטר 22.
מפזרים 3/4 מכמות השקדים הפרוסים על התחתית (שומרים 1/4 כוס לבלילה).
בקערה בינונית מערבבים את הקמחים, אבקת הסודה, המלח והתבלינים.
בקערה של מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים חמאה, דבש וביצים.
מוסיפים את החומרים היבשים ואת השמנת החמוצה ומערבבים לאיחוד.
מוסיפים את יתרת השקדים.
דואגים לעבור עם לקקן בצדדים ובתחתית הקערה לוודא שעורבב כראוי.
יוצקים את התערובת על השקדים הפרוסים בתבנית.
אופים בתנור שחומם מראש 50-55 דקות, עד שקצוות העוגה נפרדות מעט מהתבנית.
מוציאים מהתנור ומניחים על רשת לקירור כ-15 דקות.
לאחר 15 דקות הופכים לצלחת הגשה ומקררים לחלוטין.
ציפוי
בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצף רך. מעבירים לקערה בינונית.
באותה קערה, אין צורך לשטוף, בעזרת וו הגיטרה, מערבבים את גבינת השמנת והחמאה במהירות בינונית עד שחלק. מוסיפים את אבקת הסוכר, גרידת הלימון, המלח ואת תמצית/מחית הוניל. ממשיכים לערבב במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אוורירית וסמיכה, במשך כ-2 דקות.
מעבירים מחצית לקערת הקצפת ומקפלים בעדינות, מוסיפים את השאר ומקפלים בעדינות.
ניתן לחצות את העוגה לשניים ולמלא במחצית מהציפוי.
מעבירים לשק זילוף את שארית הציפוי ומזלפים מסביב לעוגה.
מקשטים בפרוסות תאנים, אבקת סוכר או רימונים.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי
לוקיישן צילום באדיבות פרופ׳ אדריאן בועז