עוגת דבש ובירה שחורה לראש השנה
3 תבניות אינגליש קייק
אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות (30-25 דק') + 160 מעלות (20-30 דק')
חומרים:
4 ביצים
200 גר' (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
360 גרם (1 כוס) דבש
140 מ"ל (3/4 כוס) שמן
240 מ"ל (1 כוס) בירה שחורה
2 תפוחים בינוניים, קלופים, מגורדים גס
420 גר' (3 כוסות) קמח תופח מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
1/4 כפית אגוז מוסקט
50 גר' אגוזים קצוצים לציפוי (לא חובה)
אופן ההכנה:
מקציפים היטב במיקסר ביצים וסוכר.
מוסיפים דבש, שמן ובירה שחורה.
מוסיפים את התפוחים.
מנפים את הקמח, אבקת האפייה, מלח ותבלינים. מוסיפים בהדרגה לחומרים הרטובים.
מניחים בצד 15 דק' למנוחה.
לאחר 15 דק', מערבבים שוב ומחלקים בין 3 תבניות אינגליש קייק משומנות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 30-25 דק', עד שמתקבל קרום.
מפזרים את האגוזים הקצוצים מעל (אם רוצים).
מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות ואופים עוד 30-20 דק' או עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא יבש.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי