עוגת דבש אוורירית עם שמן זית

עוגת דבש אוורירית עם שמן זית

אפייה: תבנית קוגלהוף עגולה 26 ס"מ עם בסיס נשלף, תנור מחומם ל-180 מעלות

חומרים‭

270 גרם (3/4 כוס) דבש 
120 מ"ל (1/2 כוס) תה שחור חזק, חם

210 גרם (1+1/2 כוסות) קמח תופח מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

150 גרם (3/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

6 ביצים L, מופרדות לחלבונים וחלמונים
150 מ"ל (3/4 כוס) שמן זית איכותי ועדין
120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר 
4 כפיות מיץ לימון טרי 

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים היטב את הדבש והתה בקערה קטנה. מקררים בצד.
מערבבים את הקמח התופח ואבקת הסודה לשתייה בקערה בינונית.
מקציפים מחצית מכמות הסוכר עם החלמונים כ-2 דקות בקערת המיקסר, עד לקבלת בלילה תפוחה וסמיכה בעלת גוון בהיר.
מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את שמן הזית בזרם איטי לתוך החלמונים המוקצפים עד שהתערובת מסמיכה.
מוסיפים את הקמח ואת תערובת התה והדבש הקרה לסירוגין (מתחילים ומסיימים עם הקמח).
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את שארית הסוכר תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.
מקציפים את החלבונים בקערה נפרדת עד לקבלת קצף רך. מקפלים את קצף החלבונים בעדינות אל תערובת החלמונים עד שכל הקצף נטמע.
מעבירים את התערובת לתבנית לא משומנת ומיישרים את החלק העליון.

אפייה

אופים כ-50-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב כהה וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.
מוציאים את התבנית מהתנור ומיד הופכים אותה על רשת צינון. מקררים את העוגה לגמרי בתבנית.
בזמן שהעוגה מתקררת, מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון (מתחילים עם כפית אחת וכל פעם מוסיפים עוד כפית לקבלת זיגוג סמיך).
לאחר שהעוגה התקררה לגמרי, מעבירים סכין בין דפנות התבנית לעוגה כדי לשחרר אותה מהתבנית.
מרימים את העוגה עם בסיס התבנית, מעבירים סכין דקה בין תחתית העוגה לבין התבנית.

הגשה

מניחים את העוגה על צלחת הגשה ויוצקים מעליה את הזיגוג.
ניתן להכין את העוגה יום אחד לפני ההגשה ולשמור אותה עטופה היטב בניילון נצמד, בטמפרטורת החדר.

הצעת הגשה

ניתן לקשט בשברי סוכריות דבש, רצועות קליפת לימון או פרחי לבנדר.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ראש השנה

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים