עוגת גזר עסיסית עם דבש תמרים, אגוזי מלך וחמוציות

אפייה: תבנית לב בקוטר 22 ס"מ / תבנית קוגלהוף, תנור מחומם ל-180 מעלות

חומרים‭

125 גרם (1 כוס) קמח כוסמין מלא מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
140 גרם (1 כוס) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

1 כפית אבקת אפייה
קמצוץ מלח
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית ציפורן טחון
330 גרם (3 כוסות - כ-8 גזרים בינוניים) גזר מגורד
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס קוקוס לא ממותק (רצוי טבעי, אפשר להשתמש גם בקוקוס טחון)
150 מ"ל (3/4 כוס) שמן זית עדין
90 גרם דבש תמרים (סילאן) טבעי, ללא תוספת סוכר
180 גרם (3/4 כוס דחוסה) סוכר חום
3 ביצים

אופן‭ ‬ההכנה‬

מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית לב בקוטר 22 ס"מ ומרפדים בנייר אפייה.
שמים קמח כוסמין מלא, קמח כוסמין לבן, אבקת אפייה, מלח, תבלינים, גזר מגורד,
אגוזי מלך, חמוציות וקוקוס בקערה גדולה ומערבבים היטב.
מערבבים בקערה נפרדת את השמן, דבש התמרים, הסוכר החום והביצים.
מוסיפים את הרכיבים היבשים לקערת הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת נוזלית ואחידה.
יוצקים לתוך תבנית האפייה המרופדת.
אופים 50-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
מקררים את העוגה לגמרי לפני ההגשה.
ניתן לקשט עם אבקת סוכר או עם קרם גבינה וקוקוס:

קרם‭ ‬גבינה‭ ‬וקוקוס

חומרים

120 גרם חמאה רכה
225 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
480 גרם (4 כוסות) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית קוקוס
1 כוס קוקוס טחון

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים את החמאה וגבינת השמנת בקערת מיקסר עם וו הגיטרה.
מוסיפים את אבקת הסוכר.
מוסיפים את התמציות ואת הקוקוס ומערבבים לקבלת קרם אחיד. מקשטים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגות

עוגות

צילום: מנחם גרייבסקי