עוגת גזר מהירה ומטריפה

אפייה: תבנית אינגליש רחבה, תנור מחומם ל-180 מעלות

חומרים‭

280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

6 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
4.5 גרם (1.5 כפיות) קינמון טחון
4 ביצים L
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום
200 מ"ל (1 כוס) שמן זית עדין (או קנולה)
1 כפית תמצית וניל
3 גזרים מגורדים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן‭ ‬ההכנה‬

מערבבים היטב בקערה בינונית ביצים, סוכר לבן, סוכר חום ושמן זית.
מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה וקינמון.
מחברים בין הקמח לקערת הרטובים ומערבבים רק עד לאיחוד.
מוסיפים את האגוזים הקצוצים.
יוצקים לתבנית אינגליש רחבה (של לחם). אופים 40-30 דק’ בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שמתקבל צבע חום וקיסם שננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים לחים.
מוציאים מהתנור, מקררים כ-10 דק' ומוציאים מהתבנית.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ט