עוגת גבינה על בסיס בראוניס שוקולד בציפוי שמנת​ 

אפייה: תבנית עגולה 22, תנור מחומם ל-180 מעלות

לבראוניס

120 גרם חמאה

230 גרם שוקולד חלב איכותי קצוץ דק

180 גרם (​3/4 כוס) סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים L

105 גרם (3/4 כוס) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

15 גרם (​1 כף) אבקת קקאו איכותית

1/2 כפית מלח

1/4 כפית אבקת אפייה

לעוגת גבינה

700 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר

4 ביצים L

1 כפית תמצית וניל איכותית

200 גרם (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

30 גרם (2 כפות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

לציפוי

450 גרם (2+1/4 קופסאות)​ שמות חמוצה27%

20 גרם(1 כף) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 כפית תמצית וניל איכותית

אופן‭ ‬ההכנה‭

בראוניס

בסיר בינוני, על אש קטנה, ממיסים 1/2 מכמות השוקולד וכל החמאה. מערבבים כל הזמן עד שחלק.

מסירים מהאש ומקררים קלות .

מוסיפים פנימה סוכר חום ותמצית וניל.

מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ודואגים לערבב היטב בין כל ביצה לקבלת תערובת מבריקה וחלקה.

 

בקערה נפרדת מערבבים קמח- קקאו- מלח ואבקת אפיה.

מוסיפים את הקמח לתערובת השוקולד ומערבבים רק עד לאיחוד. מוסיפים את שאר השוקולד הקצוץ.

משמנים ומקמחים קלות תבנית קפיצית עגולה בקוטר 22.

יוצקים פנימה את תערובת הבראוניס.

מיישרים את התערובת בתבנית ואופים 25-30 דקות ב-180 מעלות בעד שקיסם שננעץ בפנים יוצא עם פירורים לחים.

מוציאים מהתנור ומקררים (ניתן להכין 1 יום לפני).

עוגת גבינה

בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבלים גבינת שמנת עד לקבלת מרקם אוורירי. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה.

מוסיפים את תמצית הוניל ואת הסוכר. מוסיפים את הקמח.

מערבלים היטב לאיחוד כל החומרים.

יוצקים את התערובת לתוך התבנית הקפיצית, מעל הבראוניס.

מניחים במגש של התנור (כדי למנוע לכלוך במקרה של נזילות).

אופים במרכז תנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות או עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רוטטת במרכז כשמזיזים את התבנית.
מוציאים את העוגה מהתנור, משאירים את התנור דולק.

מניחים את העוגה בצד להתייצב 5 דקות.

בינתיים מכינים את הציפוי:

מערבבים את כל החומרים בקערה. בעזרת כף מפזרים את הציפוי על העוגה, מומלץ להתחיל קודם מסביב לעוגה ואז בעדינות למשוך את הציפוי למרכז העוגה.

מחליקים בעדינות לקבלת ציפוי חלק.

אופים עוד 10 דקות.

מוציאים מהתנור ומעבירים סכין חלק מסביב לעוגה. מקררים לגמרי על רשת צינון לפני שמוציאים מהתבנית (העוגה תמשיך להתייצב בעודה מתקררת).

מוציאים מהתבנית לצלחת הגשה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שבועות

צילום: מנחם גרייבסקי