עוגת גבינה אפויה ללא תחתית
אפייה: תבנית 22x33 ס"מ או תבניות אישיות, 170 מעלות
חומרים
70 גר' (1/2 כוס) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
28 גר' (4 כפות) קורנפלור
1 אינסטנט פודינג וניל
6 ביצים
100 גר' (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 סוכר וניל
1 כפית תמצית / משחת וניל
2 שמנת חמוצה 27%
1 ק"ג גבינה לבנה 9%
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה עד לקבלת תערובת חלקה.
יוצקים לתבנית מלבנית 22x33 או לתבניות אישיות.
אופים 30 דק' בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים עוד 30 דק' עד שהעוגה יציבה.
שימו לב – העוגה אינה משחימה כלל, צבעה נשאר לבן.
מומלץ לחרוץ ריבועים בעוגה בעודה חמה.
לעוגת גבינה שיש: מפרידים 1/3 מהבלילה לקערה נפרדת ומוסיפים 2 כפות שוקולד השחר / נוטלה. יוצקים מעל הבלילה הלבנה ובעזרת סכין יוצרים את מראה השיש.
מומלץ להגיש את העוגה עם סירופ מייפל חם מעל או ריבה ביתית.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי