עוגת גבינה אפויה

קונדיטור גל בוכניק

2 תבניות קוטר 22 ס"מ, גובה 5 ס"מ

לבסיס רולדה‬

2 ביצים
65 גרם סוכר (רבע כוס + כפית) מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
65 גרם (חצי כוס פחות כפית) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

לתערובת הגבינה

800 גרם גבינה 9%
200 גרם גבינת שמנת 30%
250 גרם שמנת חמוצה
4 ביצים בגודל מדיום
65 גרם (חצי כוס פחות כפית) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
20 גרם (2 כפות) פודינג וניל
85 גרם סוכר (חצי כוס פחות כפית) מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
גרידה מחצי לימון
תוכן של מקל וניל

לציפוי

600 גרם שמנת חמוצה
120 גרם (כוס) אבקת סוכר
תוכן של מקל וניל או כפית תמצית וניל איכותית

אופן‭ ‬ההכנה‭

בסיס

מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר לקציפה תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הקמח וממשיכים להקציף במהירות לתערובת אחידה. מחלקים את התערובת ל-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ואופים ב-170 מעלות כ-8 דקות עד קבלת צבע בהיר. מוציאים מהתנור.

תערובת גבינה

מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה עם וו גיטרה, משמנים את דופן התבנית בחמאה ומפזרים מעט סוכר.
מחלקים את התערובת ל-2 התבניות, מחליקים מעט ואופים בטמפ' של 160 מעלות למשך שעה ועשר דקות.
לאחר האפייה מוציאים מהתנור ומצננים מס' דקות.

ציפוי

מערבבים את החומרים לתערובת אחידה. מחלקים ל-2 העוגות, מורחים ומחליקים היטב.
אופים שוב בתנור בטמפ' של 180 מעלות למשך כ-2 דקות. מוציאים ומצננים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שבועות

צילום: מנחם גרייבסקי