עוגת גבינה אפויה עם מילוי ממרח לוטוס

אפייה: תבנית 22X33 או תבנית 24, מרופדת בנייר אפייה, תנור מחומם ל-180 מעלות

לבצק

280 גרם (2 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2 כפיות קליפת לימון מגוררת

180 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

למילוי הגבינה

2 קופסאות גבינת שמנת 30%, בטמפרטורת החדר

150 גרם (3/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2 ביצים

1.5 כפות מיץ לימון טבעי

1 כוס ממרח לוטוס

לגנאש לוטוס

120 גרם שוקולד לבן

120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

1 כף ממרח לוטוס

להרכבת העוגה

1 כוס ממרח לוטוס

אופן ההכנה
בצק

מערבבים בקערה גדולה קמח, סוכר וכפית אחת של קליפת לימון מגוררת.

מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים לאט בידיים (או במעבד מזון, בפולסים), עד לקבלת תערובת פירורית ויבשה.

מעבירים את הפירורים לתבנית ומשטחים בתחתיתה בלחיצה.

אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות כ-20 דק', עד שמזהיב בקצוות. מוציאים מהתנור.

מלית גבינה

בינתיים, מערבבים בקערת מיקסר את גבינת השמנת, את הסוכר ואת כפית קליפת הלימון המגוררת שנותרה, עד שמתקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים את הביצים אחת אחת, עד לאיחוד המסה. מוסיפים את מיץ הלימון.

גנאש לוטוס

מחממים שמנת כמעט עד לרתיחה. מניחים שוקולד לבן בקערה ויוצקים עליו את השמנת החמה. ממתינים 5 דקות ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.

מוסיפים את ממרח הלוטוס ומערבבים היטב.

הרכבת העוגה

מורחים את ממרח הלוטוס על הבצק השחום, יוצקים מעל את תערובת הגבינה ומחזירים לתנור ל-25 דק' אפייה או עד שהתערובת יציבה במרכז.

מוציאים מהתנור ומקררים. יוצקים את הגנאש על העוגה לאחר שהתקררה.

מקררים את העוגה 20 דק' על רשת ומעבירים למקרר ל- 4 שעות לפחות לפני ההגשה.

אם מעדיפים עוגה פחות מתוקה, ניתן לוותר על הגנאש ולפזר פירורי עוגיות לוטוס על מלית הגבינה לאחר האפייה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שבועות

צילום: מנחם גרייבסקי

אפייה: שרגא גרייבסקי​