עוגת גבינה לבנה אפויה מושלמת לחג
מאפיית נחתומר
אפייה: רינג בקוטר 18 ס"מ, 155 מעלות
חומרים
475 גרם גבינה לבנה 9%
60 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
10 גרם קורנפלור
15 גרם קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
40 גרם חלמונים
1 לימון גרידה
40 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
70 גרם חלבון
1 שמנת חמוצה 27%
2-1 כפות אבקת סוכר
מחית אוכמניות איכותית קנויה
אופן ההכנה
בקערה מערבבים היטב עם מטרפה גבינה לבנה, סוכר, קורנפלור, קמח כוסמין לבן, חלמונים וגרידת לימון.
בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים סוכר וחלבונים לקצף יציב.
מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לקערה עם הגבינה עד ליצירת בלילה חלקה וסמיכה.
משמנים היטב בחמאה רינג או תבנית מתפרקת (מוגבהת עם נייר אפייה). יוצקים את הבלילה לרינג.
אופים 35 דק’ בתנור שחומם מראש ל-155 מעלות.
מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומשאירים את העוגה בפנים במשך 20 דק’.
מוציאים את העוגה מהתנור, מורחים מעל את השמנת החמוצה ומחזירים לתנור להתייצבות ל-10-5 דק’ נוספות.
מוציאים ומצננים.
מקשטים במחית אוכמניות (ניתן להשתמש במחיות שונות או ממרחים כגון נוטלה / ריבת חלב / ממרח לוטוס)
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי