עוגת בננות, קקאו ואוכמניות טריות, מקמח חיטה 70%
ליאורוש (ליאור משיח)
אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, תבנית אינגליש קייק, 60 דקות
לבצק
4-3 בננות בשלות מאוד
75 גר' חמאה רכה בטמפ' החדר
180 גר' (3/4 כוס) סוכר חום דמררה
1 כפית מלח דק
1 ביצה שלמה
1 כפית תמצית וניל
200 גר' (1+1/4) כוסות קמח חיטה 70% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
30 גר' (1/4 כוס) אבקת קקאו
1 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון (לא חובה)
120 גר' (1 נספק) אוכמניות טריות או קפואות
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים ומרפדים תבנית אינגליש בנייר אפייה.
בקערה גדולה מועכים 3 בננות. שומרים בננה אחת, שנראית טוב ויחסית קשיחה, לעיטור מלמעלה.
פורסים את הבננה ששמרנו לחצי ומניחים בצד.
מוסיפים לבננות שמעכנו בקערה את הסוכר החום ומערבבים.
מוסיפים לקערה את החמאה ומערבבים היטב.
מוסיפים לקערה את הביצה, ובעזרת מטרפה טורפים היטב.
מוסיפים לקערה את תמצית הוניל, המלח, הקמח, אבקת הקקאו, הסודה לשתייה, אגוז המוסקט והאוכמניות ומערבבים בעזרת לקקן עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
מעבירים את תערובת העוגה לתבנית שהכנו ומשטחים.
מניחים את הבננה שפרסנו על חלקה העליון של התערובת לקישוט.
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-1 שעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט נקי עם פירורים לחים.
מוציאים מהתנור, מניחים לעוגה להתקרר, מחלצים מהתבנית ואוכלים.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי