עוגיות פרמזן
נעה עינת, העוגות של נעה
אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות למשך 10 דקות
לבצק
200 גרם קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
75 גרם גבינת קשקבל מגורדת
50 גרם פרמזן מגורד
3 גרם מלח
קורט צ'ילי גרוס
קורט פפריקה חריפה
קורט פפריקה מתוקה
1 ביצה
לציפוי
ביצה, קצח / שומשום
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח, החמאה והתבלינים במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת מרקם פירורי.
מוסיפים את הגבינות המגורדות ומערבבים.
מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד.
מגלגלים את הבצק לגליל ועוטפים בניילון נצמד. מקפיאים לחצי שעה.
מברישים את הגלילים בביצה טרופה.
מעבירים לקערת הציפוי ומגלגלים עד לקבלת ציפוי אחיד.
פורסים את הגליל הקפוא לפרוסות דקות ומסדרים על מגש עם נייר אפייה במרווחים קטנים.
אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי