ט"ו באב
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
עוגיות לינזר אוהבות
אפייה: כ-18 עוגיות, תנור מחומם ל-170 מעלות, 15 דק'
חומרים
380 גרם (2+2/3 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט
240 גרם חמאה, רכה
140 גרם (2/3 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
115 גרם (1 כוס) שקדים טחונים דק – ניתן לטחון במעבד מזון או לקנות מוכן
1 כוס ריבה אדומה, ללא גרעינים
אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה
בקערה בינונית מערבבים היטב את הקמח עם התבלינים.
מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה, במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה בצבעה, כ-5 דקות.
מאטים את מהירות המיקסר ומוסיפים שקדים טחונים לתערובת.
מוסיפים לקערת המיקסר את תערובת הקמח והתבלינים. בעזרת מרית או כף מוודאים שהבצק מעורבב היטב ושלא נותר קמח בתחתית הקערה.
מעבירים את הבצק לניילון נצמד ומעצבים למלבן. עוטפים היטב ומקררים כ-1 שעה ועד 4-3 ימים, עד שהבצק יציב ונוקשה.
מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבניות בנייר אפייה.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. עובדים עם חלק אחד בזמן שהשאר במקרר.
מניחים על משטח מקומח, מקמחים מלמעלה קלות, ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ.
בעזרת חותכן בצורת לב קורצים עוגיות.
קורצים "חלון" בצורת לב קטן או עיגול במרכז מחצית מהעוגיות.
מניחים את העוגיות על התבניות המרופדות, משאירים מרווח של כ-1 ס"מ בין כל עוגייה.
אופים את העוגיות כ-15 דק' או עד שהן מקבלות גוון זהוב בהיר.
מקררים היטב את העוגיות.
בזמן שהעוגיות נאפות מכינים את המילוי:
מחממים את הריבה בסיר קטן כמעט לרתיחה, על אש נמוכה. מערבבים מדי פעם. מצמצמים את הריבה ומסמיכים אותה מעט, כ-5 דק'. מקררים.
כשהעוגיות מתקררות, מנפים אבקת סוכר מעל המחצית עם "החלון".
הופכים את העוגיות השלמות ומורחים על כל עוגייה כ-1/2 כפית ריבה. מניחים על הריבה את העוגייה עם "החלון".
בעזרת שקית זילוף קטנה, ממלאים את "החלון" עם עוד ריבה.
חולקים עם מישהו שאוהבים.
מאחסנים את העוגיות בין דפי נייר פרגמנט בקופסה אטומה.