עוגיות מקמח כוסמין מלא 100%, שיבולת שועל, חמוציות ושקדים

אפייה: כ-45 עוגיות, תנור מחומם ל-180 מעלות

חומרים‭

157 גרם (11/4 כוסות) כוסמין מלא 100% בטחינה דקה, 'הסדרה הבריאה' מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל (לא אינסטנט)
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
75 גרם (3/4 כוס שקדים קצוצים
40 גרם (1/4 כוס) חמוציות
2 ביצים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
60 גרם (1/4 כוס) חמאה מומסת (אפשר להשתמש בשמן / חמאת קוקוס)
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה‭

מערבבים בקערה בינונית בעזרת מטרפה, קמח כוסמין, שיבולת שועל, אבקת אפייה, מלח, שקדים וחמוציות.
בעזרת מטרפה מערבבים היטב בקערה נפרדת ביצים, סוכר, חמאה מומסת ותמצית וניל.
מחברים בין המרכיבים הרטובים והמרכיבים היבשים בעזרת כף עץ לקבלת בצק עוגיות דביק.
יוצרים כדורים בעזרת כף קפיצית לגלידה או בעזרת כף. מגלגלים עם ידיים מעט רטובות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. דואגים להשאיר מרחק של כ-1.5 ס"מ בין העוגיות.
מסמנים כל עוגייה בעזרת מזלג.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 20-15 דק' עד שמזהיב בקצוות.
מקררים, מאחסנים בכלי אטום.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ט

צילום: מנחם גרייבסקי