עוגת פירות יבשים לט

עוגיות מקמח כוסמין מלא 100%, שיבולת שועל
ופירות יבשים

אפייה: כ-45 עוגיות, תנור מחומם ל-180 מעלות

חומרים‭

2 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
90 גרם (1/4 כוס) דבש
50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית עדין
1 כפית תמצית וניל
188 גרם (1.5 כוסות) קמח כוסמין מלא 100%, 'הסדרה הבריאה' מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
200 גרם (2 כוסות) שיבולת שועל (לא אינסטנט)
3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
50 גרם קוביות קוקוס
50 גרם חמוציות

אופן ההכנה‭

במעבד מזון מערבבים ביחד, ביצים, סוכר, דבש, שמן זית ותמצית וניל.
מוסיפים את הקמח, שיבולת השועל, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח. ממשיכים לערבב מספר שניות לקבלת בצק רטוב.
מוסיפים את הקוקוס והחמוציות ומטמיעים בפולסים מספר שניות.
מעבירים לקערה ומערבבים לאיחוד עם כף עץ.
יוצרים כדורים בעזרת כף קפיצית לגלידה או בעזרת כף. מגלגלים עם ידיים מעט רטובות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. דואגים להשאיר מרחק של כ-1.5 ס"מ בין העוגיות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 9-7 דק' או עד שמתקבל גוון זהוב עדין.
לא לאפות יותר מדי, העוגייה תמשיך להתקשות בחוץ.
מקררים, מאחסנים בכלי אטום.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ט

צילום: מנחם גרייבסקי