עוגיות זכוכית / ויטראז' מקמח כוסמין לבן
אפייה: כ-30-18 עוגיות (תלוי בגודל החותכנים), תנור מחומם ל-170 מעלות
חומרים
240 גרם חמאה, בטמפ החדר
200 גרם (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 ביצים L
1 כפית תמצית וניל
420 גרם (3 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/4 כוס (כ-8 יחידות) מגוון סוכריות צבעוניות קשות
אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקרימים במהירות בינונית-גבוהה חמאה וסוכר כ-2 דק', עד שחלק.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה. דואגים לערבל היטב בין כל ביצה עד להטמעה מלאה.
מוסיפים את תמצית הווניל.
מוסיפים את הקמח לאט ומערבלים רק עד שנטמע (מנקים את צידי המיקסר כשצריך עם לקקן).
מעבירים את הבצק לנייר פרגמנט, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה ועד לילה שלם.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-3 חלקים.
משאירים חלק אחד לעבודה ומכניסים את 2 החלקים האחרים למקרר.
מקמחים קלות משטח נקי, מרדדים את הבצק עם מערוך, מקמחים למעלה ולמטה אם צריך.
בעזרת חותכן עוגיות בצורת פרח או כוכב (או כל צורה שמתאימה לכם), חותכים כמה שיותר עוגיות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. אוספים את השאריות, מרדדים את הבצק וממשיכים להכין עוגיות.
בעזרת חותכן עוגיות קטן יותר (פרח או כוכב) יוצרים חור בצורת כוכב באמצע העוגיה. כשמסיימים את כל הבצק מכניסים את המגש למקרר כדי שהעוגיות יתייצבו, 20-15 דק'.
בזמן שהעוגיות מתקררות, מורידים את העטיפות מהסוכריות ומפרידים את הצבעים.
מניחים בתוך שקיות ניילון כל צבע, עוטפים במגבת מטבח ובעזרת מערוך מרסקים את הסוכריות לחתיכות קטנות.
מפזרים את הסוכריות בתוך החור שיצרנו בעוגיות. בכל עוגייה צבע.
אופים את העוגיות 15-12 דק' בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. דואגים לסובב את התבניות באמצע האפייה ולהחליף בין הקומות בתנור. אופים עד שהעוגיות בגוון זהוב והסוכריות נמסו.
מקררים בתבנית כ-5 דק' ומעבירים לרשת צינון.
חשוב להיזהר ולוודא שהסוכריות התקררו ולא נוגעים בהן כל עוד הן חמות.