עוגיות זנגביל (ג'ינג'ר ברד) עם ציפוי רויאל אייסינג
אפייה: כ-30 עוגיות (תלוי בגודל החותכן), תנור מחומם מראש ל-170 מעלות
חומרים לעוגיות
280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין 70% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 כפיות אבקת זנגביל (ג'ינג'ר) טחון
1.5 כפיות קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית ציפורן
2 גרם (1/4 כפית) אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
120 גרם חמאה רכה
80 גרם (1/3 כוס) סוכר חום
80 גרם (1/3 כוס) מולסה כהה
1 ביצה L
חומרים לרויאל אייסינג
480 גרם (4 כוסות) אבקת סוכר
3 חלבונים L
3 טיפות מיץ לימון (עוד אם צריך)
צבע מאכל (אופציונלי)
אופן ההכנה
בקערה בינונית מערבבים קמח, גינג'ר, קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן, אבקת סודה לשתייה ומלח.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקרימים חמאה וסוכר חום. מוסיפים את המולסה הכהה ואת הביצה ומערבלים עד שחלק.
מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד לאיחוד.
מניחים את הבצק על נייר פרגמנט ועוטפים בניילון נצמד.
מקררים לפחות 1 שעה.
מוציאים מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח קלות.
קורצים צורות של כוכב (או כל צורה אחרת שרוצים), מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. מכניסים למקפיא למשך 30-20 דק'.
מוציאים מהמקפיא ואופים כ-20-18 דק' בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהבצק כבר לא מבריק.
מוציאים מהתנור, מקררים 10 דק' בתבנית ומעבירים לרשת צינון לקירור מלא.
בזמן שמתקרר מכינים את הרויאל אייסינג:
בקערת מיקסר עם וו בלון, מערבבים את אבקת הסוכר עם החלבונים וחלק ממיץ הלימון (לא לשים הכל בבת אחת).
מערבבים כ-8-5 דק' עד שהציפוי מאוחד ומחזיק צורה, וצבעו לבן בוהק (לא שקוף).
אם הציפוי יבש מדי מוסיפים עוד מיץ לימון (כל פעם טיפה אחת), אם רך מדי מוסיפים עוד מעט אבקת סוכר.
אם אתם משתמשים בצבע מאכל, זה הזמן להוסיף כמה טיפות. ממשיכים להקציף עד לקבלת הצבע הרצוי.
מזלפים את הרויאל אייסינג על העוגיות אחרי שהן קרות לחלוטין. צובעים את כל חלקה העליון של העוגייה (כמו בתמונה) ומקשטים כאוות נפשכם.