עוגיות מלוחות מקמח חוראסן עם תערובת גבינות וריבת ג'ינג'ר

הילה יבניאלי-בוכריס ומעיין סימן טוב

אפייה: תנור מחומם מראש ל-180 מעלות, 10-7 דקות

חומרים

250 גרם (2 כוסות) קמח חוראסן מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
180 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
7-5 כפות מים קפואים
50 גרם גבינת אמנטל מגוררת דק
50 גרם גבינת פרמג'אנו רג'יאנו מגוררת דק
1 צנצנת ריבת ג'ינג'ר איכותית 

אופן‭ ‬ההכנה‭

במעבד מזון שמים קמח, חמאה ומלח. מעבדים בפולסים קצרים.
מוסיפים את המים וממשיכים בפולסים קצרים לקבלת בצק עדין.
מוסיפים את הגבינות ומעבירים למשטח מקומח קלות.
לשים לישה קצרה ועדינה לקבלת בצק הומוגני.
מחלקים ל-4. מגלגלים כל חלק לגליל שמנמן.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים או עד לילה במקרר.
מוציאים ופורסים לפרוסות.
מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. מניחים במרכז כל עוגייה 1/2 כפית ריבת ג'ינג'ר. 
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 10-7 דקות.

העוגיות יהיו רכות בהוצאה מהתנור ויתייצבו בקירור.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שבועות

צילום: מנחם גרייבסקי