עוגיות אצבע גבינות במילוי ריבת עגבניות שֶׁרי עם וִיסקי
אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות
לעוגיות
225 גרם חמאה רכה
100 גרם גבינת צ'דר מגוררת
100 גרם גבינת פונטינה מגוררת
פלפל חריף אדום קטן (טרי), קצוץ דק
גבעול רוזמרין גדול, עלים מופרדים, קצוץ
1/2 כפית מלח גס
25 גרם (1/8 כוס) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
ביצה בגודל M
190 גרם (כוס + 4 כפות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
150 גרם (3/4 כוס) סולת חיטה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
אופן ההכנה
קוצצים את הגבינות המגוררות ומערבבים אותן עם עלי הרוזמרין הקצוצים והפלפל החריף. מניחים בצד.
מערבבים את החמאה, הסוכר והמלח בקערה בינונית בכף עץ, מטרף
או מרית. מוסיפים את תערובת הגבינות ומערבבים היטב.
מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב עד להיטמעות בבצק.
מערבבים את הקמח והסולת בקערה קטנה.
מוסיפים לתערובת - בשני חלקים - ומערבבים לבצק.
אפשר להכין את כל השלבים במיקסר עם וו גיטרה.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במשך 30 דקות לפחות ועד 5 ימים.
מחממים תנור ל–180 מעלות. מרפדים תבניות בנייר אפייה. יוצרים מהבצק עיגולים קטנים ומניחים במגש במרווחים של 1.5 ס"מ זה מזה.
יוצרים גומה עמוקה בעוגייה בעזרת האצבע או בכפית.
אופים 20–25 דקות בתנור שחומם מראש, עד שנוצר צבע זהוב למעלה ובתחתית.
מוציאים מהתנור ומקררים היטב.
אפשר למלא את העוגיות בריבת עגבניות שרי לפני האפייה ולאפות יחדיו.
לריבת עגבניות שרי עם וִיסקי
500 גרם עגבניות שרי אדומות או צהובות, חצויות ל-2
150 גרם (3/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
5 כפות חומץ תפוחים
1/2 כפית צ'ילי גרוס (לא חובה אך מומלץ)
שן שום גדולה מגוררת
1/2 בצל לבן, קצוץ דק
קמצוץ כמון
1/2 כפית מלח גס
3 כפות ויסקי או 'בורבון'
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים מלבד הוִיסקי בסיר עמוק ולא גדול..
מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית–גבוהה, תוך כדי ערבוב מתמיד עד להמסת הסוכר. כשהתערובת מגיעה לרתיחה, מגבירים את האש לגבוהה כדי לשמור על הריבה במצב של רתיחה.
מועכים קלות את העגבניות בכף תוך כדי רתיחה, במשך כ–5 דקות.
מוסיפים את הוִיסקי ומערבבים היטב.
מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שהנוזל הופך סמיך וסירופי.
מעבירים לצנצנת מעוקרת.
ממלאים כל עוגייה במעט ריבה ומגישים.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי