ספינג' קינמון מקמח חיטה 70%

טיגון: כ-40 יח'

לבצק

1 ק"ג (8 כוסות) קמח חיטה 70% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

20 גרם (2 כפות) שמרים יבשים
24 גרם (2 כפות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

840 מ"ל (3.5 כוסות) מים
20 גרם (1 כף) מלח
2 כפיות קינמון
שמן לטיגון עמוק
סוכר לציפוי הספינג'

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים היטב בקערה גדולה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים 720 מ"ל (3 כוסותֿ) מים ומערבבים. הבצק צריך להיות דביק מאוד וקצת נוזלי... אם צריך, מוסיפים את יתרת המים.
מוסיפים את המלח. לשים היטב אבל לא יותר מדי, רק עד שאין גושים.
מכסים את הקערה ומניחים בצד לתפיחה ראשונה, עד שמכפיל את נפחו.
מרטיבים את הידיים ולשים את הבצק, מקפלים מלמטה. מורחים את הבצק בשמן, מכסים ומתפיחים תפיחה שנייה כ-40 דק' עד ל–3/4 מהנפח.
בידיים משומנות קורצים עיגולים בגודל אגרוף ומניחים על תבנית משומנת קלות. מכסים. 
מחממים שמן בסיר כבד ורחב, לחום 180-160 מעלות.
מותחים מעט את הכדורים ובעזרת האגודל פותחים חור באמצע. מצניחים את הספינג' לתוך השמן הרותח.
מטגנים עד שזהוב מכל הצדדים.
מוציאים מהשמן ומגלגלים בסוכר. מגישים חם.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים