סלמון אפוי בחלת סלק

שף ליאור גמליאל

אפייה: ‬תנור מחומם ל-170 מעלות

לחלה

500 גרם (1 שקית) קמח להכנת פסטה סלק מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
66 מ"ל (1/3 כוס) שמן זית איכותי ועדין
1 ביצה
1 חלמון
120 מ"ל מים (יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מעט)
6 גרם (1 כפית) מלח

למלית תרד ומנגולד

1 שן שום קצוצה
1 חב’ מנגולד (לבן קצוץ וירוק קצוץ)
1 חב' תרד קצוץ
מלח, פלפל, פלפל שאטה גרוס

פסטו אגוזים

1/4 כוס אגוזי מלך
1 שן שום
1 חב' בזיליקום
מלח, פלפל
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן זית

סלמון

1 נתח סלמון במשקל חצי ק"ג עד 800 גר’
מלח, פלפל
שמן זית

אופן‭ ‬ההכנה‭
בצק

מערבבים במיקסר עם וו לישה, את כל החומרים יחדיו מלבד המלח. לשים כ-1 דקה ומוסיפים את המלח.
הבצק שיתקבל יהיה קשה יחסית.
מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת נקייה ומניחים במקום חמים לתפיחה.

מלית תרד ומנגולד

מחממים במחבת מעט שמן זית.

מוסיפים את השום, מטגנים מעט ומוסיפים את החלק הלבן של המנגולד.

מטגנים מעט ומוסיפים את החלק הירוק של המנגולד ואת התרד.

מטגנים מס' דקות עד ריכוך, מתבלים ומצננים.

פסטו אגוזים

טוחנים את השום עם אגוזי המלך.

מוסיפים בזיליקום ואח"כ שמן זית עד לקבלת מסה אחידה. מתבלים.

סלמון

מחממים במחבת מעט שמן זית, מתבלים את הסלמון וצורבים משני הכיוונים עד לקבלת צבע זהוב.
מעבירים לתנור בחום 200 מעלות לחמש דק. מצננים.

הרכבת המנה

מוציאים מהבצק את האוויר ומעבירים למשטח נקי ומקומח קלות. מרדדים את הבצק ומורחים מחצית ממילוי התרד.
מושחים את הסלמון בתערובת הפסטו ומניחים על הבצק על תערובת התרד.
מניחים מעל הסלמון את מחצית מילוי התרד.
סוגרים את הבצק למאפה סגור, דמוי קלצונה או רולדה.
מושחים בביצה טרופה עם מעט שמן זית.
אופים ב-170 מעלות עד קבלת צבע זהוב.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ראש השנה

צילום: מנחם גרייבסקי