סופגניות

30 סופגניות, 45 גרם כל סופגניה

טיגון: בשמן חם

חומרים

750 גרם (5.5 כוסות + 1 כף) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

16 גרם (או 1 קובייה טריים) שמרים יבשים

75 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

300 מ"ל (1 כוס + 1/4 כוס) מים פושרים

3 ביצים

1 שקית סוכר וניל (לא חובה)

1 גרידת לימון / תפוז (לא חובה)

50 גרם חמאה רכה

1 כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה

מערבבים היטב קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם מטרפה.

מחברים וו לישה, מתחילים לערבב ומוסיפים את המים.

מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה.

מוסיפים סוכר וניל וגרידת לימון.

מוסיפים חמאה ומלח.

מעבדים היטב לבצק חלק, רך ומעט דביק.

מתפיחים את הבצק בקערה, מכוסה במגבת כ-40 דק' עד להכפלת הנפח.

מחלקים לכדורים ומתפיחים שנית 20-30 דק'.

מטגנים בשמן חם, ממלאים בריבה / שוקולד / ריבת חלב.

מפזרים אבקת סוכר מעל.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים