סופגניות תפוחים, קינמון‭ ‬וקרם‭ ‬מסקרפונה

שף קונדיטורית נעה עינת

טיגון: 15 יחידות

לבצק

500 גרם (½3 כוסות) קמח לחם לבן או קמח חלה מועשר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

25 גרם שמרים טריים / 8 גרם שמרים יבשים

70 גרם סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

חצי כפית מחית וניל

ביצה

50 גרם חמאה מומסת

1 כוס חלב

1 כפית מלח

שמן קנולה - לטיגון

לקרם מסקרפונה

125 ‬גרם‭ ‬שמנת‭ ‬מתוקה

250 גרם‭ ‬מסקרפונה

3 ‬כפות‭ ‬סוכר‭ ‬מתוצרת‭ ‬הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

1/4‬ כפית‭ ‬מחית‭ ‬וניל

לתפוחים

2 תפוחים‭ ‬ירוקים‭ ‬מקולפים‭ ‬וחתוכים‭ ‬לקוביות‭  ‬קטנות3 ‬כפות‭ ‬סוכר‭ ‬מתוצרת‭ ‬הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א"י

1/2‬ כפית‭ ‬קינמון

20‬ גרם‭ ‬חמאה

אופן‭ ‬ההכנה‭

בקערת‭ ‬המיקסר‭ ‬מערבבים‭ ‬את‭ ‬הקמח‭ ‬עם‭ ‬השמרים‭.‬

ממיסים‭ ‬את‭ ‬החמאה‭ ‬ומוסיפים‭ ‬לה‭ ‬את‭ ‬החלב‭ - ‬יוצרים‭ ‬תערובת‭ ‬פושרת‭.‬

לקערת‭ ‬המיקסר‭ ‬מוסיפים‭ ‬את‭ ‬כל‭ ‬החומרים‭ ‬פרט‭ ‬למלח‭.‬

לשים‭ ‬כ-‬8 ‬דקות‭ ‬במהירות‭ ‬בינונית‭ ‬עד‭ ‬לקבלת‭ ‬בצק‭ ‬חלק‭.‬

מוסיפים‭ ‬את‭ ‬המלח‭ ‬ומערבבים‭ ‬2‭ ‬דקות‭ ‬נוספות‭.‬

מורחים‭ ‬מעט‭ ‬שמן‭ ‬על‭ ‬הבצק‭ ‬או מרססים במעט‭ ‬תרסיס‭ ‬שמן, ‬עוטפים‭ ‬בניילון‭ ‬נצמד‭ ‬ומתפיחים‭ ‬בטמפ‮'‬‭ ‬החדר‭ ‬כחצי‭ ‬שעה.‭ ‬ניתן‭ ‬להתפיח‭ ‬לילה‭ ‬במקרר‭.‬

מוציאים‭ ‬מהקערה‭ ‬למשטח‭ ‬מקומח‭ ‬ומחלקים‭ ‬את‭ ‬הבצק‭ ‬לעיגולים‭ ‬במשקל‭ ‬של‭ ‬60‭ ‬גרם‭ ‬לגודל‭ ‬רגיל‭ ‬או‭ ‬30‭ ‬גרם‭ ‬לסופגניות‭ ‬מיני‭.‬

חותכים‭ ‬ניירות‭ ‬אפייה‭ ‬לריבועים‭ ‬ומניחים‭ ‬מעליהם‭ ‬את‭ ‬הסופגניות‭ ‬על‭ ‬מנת‭ ‬שתוכלו‭ ‬להרים‭ ‬אותן‭ ‬ישירות‭ ‬לשמן‭.‬

מתפיחים‭ ‬כ-‭ ‬20‬דקות‭ ‬נוספות‭.‬

בסיר‭ ‬גבוה‭ ‬מחממים‭ ‬שמן‭ ‬עד‭ ‬טמפ'‭ ‬של‭ ‬180‭ ‬מעלות‭.‬

מכניסים‭ ‬את‭ ‬הסופגניות‭ ‬פנימה‭ ‬לטיגון‭ ‬משני‭ ‬הצדדים‭.‬

חשוב‭ ‬לשים‭ ‬לב‭ ‬לטמפ‮'‬ השמן,‭ ‬שלא‭ ‬יהיה‭ ‬חם‭ ‬מדי‭ ‬ולא‭ ‬קר‭ ‬מדי‭.‬

קרם מסקרפונה

מקציפים‭ ‬את‭ ‬כל‭ ‬חומרי‭ ‬הגלם‭ ‬ביחד‭ ‬לקרם‭ ‬יציב‭

תפוחים

מבשלים‭ ‬את‭ ‬כל‭ ‬החומרים‭ ‬ביחד‭ ‬עד‭ ‬לקבלת‭ ‬תפוחים‭ ‬רכים‭ ‬אך‭ ‬לא‭ ‬רכים‭ ‬מדי‭.‬

הרכבה

חוצים‭ ‬את‭ ‬הסופגנייה‭ ‬ל-2, ‬ממלאים‭ ‬בקרם,‭ ‬מניחים‭ ‬מעל‭ ‬את‭ ‬התפוחים,‭ ‬סוגרים‭ ‬ומפדרים‭ ‬באבקת‭ ‬סוכר‭.‬

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

צילום: מנחם גרייבסקי