סופגניות
ערן בורקין, לחם בורקין, בנימינה
כ-20 סופגניות, 50 גרם כל אחת
טיגון: בשמן חם, 165 מעלות
חומרים
1 ק"ג קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
15 גרם שמרים יבשים
80 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
15 גרם מלח
350 מ"ל חלב
3 ביצים (240 גרם)
30 מ"ל וודקה או אלכוהול אחר
גרידה מחצי לימון
גרידה מחצי תפוז
2 שקיות סוכר וניל או כפית תמצית וניל אמיתית
110 גרם חמאה
אופן ההכנה
מערבבים בנפרד חומרים יבשים.
מערבבים בנפרד חומרים רטובים ללא חמאה.
מחברים יחד ולשִׁים במהירות איטית 7 דקות.
מוסיפים את החמאה ולשִׁים עוד 10 דקות במהירות בינונית או עד שהבצק חלק וגמיש.
מתפיחים מעט (עד שהסופגנייה מגיעה לכחצי מִנִפְחה) ומכניסים למקרר למשך הלילה.
מוציאים את האוויר, מחלקים לכדורים של 50 גרם, מכדררים, מתפיחים ומטגנים ב-165 מעלות.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי