סופגניות קלאסיות

בלוגרית ענת אלישע

טיגון: 40-30 יחידות

לבצק

500 גרם (3.5 כוסות+1 כף) קמח לחם לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א"י

60 גרם (כ-4 כפות) סוכר לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א"י

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים

2 ביצים L

180 מ"ל (3/4 כוס) מים

50 מ"ל (1/4 כוס) שמן

כפית מחית וניל

15 מ"ל (1 כף) רום (או כל אלכוהול אחר)

חצי כפית מלח

למילוי

ריבה / שוקולד / קרם פטיסייר / קרם מסקרפונה ועוד..

אופן‭ ‬ההכנה‭

בקערת המיקסר מניחים את כל המרכיבים לבצק. מערבלים במהירות נמוכה-בינונית במשך 10 דקות רצופות. מתקבל בצק מעט דביק.

מוציאים את הבצק למשטח עבודה משומן קלות ומכדררים לכדור חלק. מעבירים לקערה משומנת מעט ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה ורבע עד שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.

חותכים ניירות אפייה לריבועים. מוציאים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומחלקים לחתיכות במשקל 70 גרם כל אחת. מכדררים לעיגולים ומניחים על ריבועי ניירות האפייה. מכסים ומתפיחים כחצי שעה עד הכפלת נפח.

אפשרות נוספת:

מקמחים משטח עבודה. מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי 3 ס"מ. בעזרת קורצן עגול קורצים עיגולים ומניחים על ריבועי הנייר להתפחה עד הכפלת נפח.

מחממים שמן ל-160 מעלות לטיגון עמוק. מכניסים את הסופגניות לשמן עם ניירות האפייה. שימו לב! ניירות האפייה מופנים כלפיכם. לאחר כ-3-2 דקות הופכים את הסופגניות ובזהירות מסירים את ניירות האפייה. מטגנים עוד כשתי דקות עד הזהבה ומעבירים לרשת לצינון.

למילוי

מפזרים אבקת סוכר על הסופגנייה וממלאים בריבה.

ניתן למלא בקרם מסקרפונה / פטיסייר מוכנים הנמכרים בסופר!!

בקיצור מה שבא לכם (:

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים

צילום: ניצן רובין, מנחם גרייבסקי