סופגניות צ'ורוס
שף קונדיטורית נעה עינת
טיגון: 40-30 יחידות
לבצק
150 מ"ל מים
150 מ"ל חלב
80 גרם חמאה
175 גרם קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
10 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
3 ביצים
קורט מלח
שמן קנולה - לטיגון
סוכר וקינמון לציפוי
אופן ההכנה
בסיר גבוה מביאים לרתיחה חזקה את המים, החלב, החמאה, הסוכר והמלח.
לאחר שמקבלים רתיחה חזקה מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת כף עד לבצק חלק, מכבים את האש ומערבבים עוד מספר שניות.
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית על מנת לקרר את הבצק.
לאחר שהבצק התקרר מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה (חשוב לא להוסיף ביחד), ומערבבים עד מסה חלקה.
מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן .
מזלפים על מגש מרופד בנייר אפייה עיגולים קטנים (כמו מיני פחזניות) ומקפיאים ל-10 דקות או שפשוט מזלפים לתוך השמן החם רצועות ארוכות.
מחממים שמן ל-180-170 מעלות ורק אז מכניסים את העיגולים פנימה אל תוך השמן.
מטגנים עד הזהבה ומעבירים לקערה עם סוכר וקינמון.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי