סופגניות מלוחות במילוי דוקסל פטריות, בצל ופטרוזיליה וגבינת גאודה או סנט מור
טיגון: כ-20 סופגניות במשקל 40 גר' כל אחת
חומרים לסופגניות:
500 גר' (4 כוסות) קמח לחם מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
12 גר' (¼1 כפות) שמרים יבשים
5 גר' (¼ כף) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
20 מ"ל (½1 כפות) שמן
280-240 מ"ל מים
10 גר' (½ כף) מלח
חומרים למילוי:
250 גר' גבינת עיזים סנט מור או גבינת גאודה חתוכה לקוביות
חומרים לדוקסל פטריות:
500 גר' פטריות לבנות, קצוצות (ניתן לערבב כמה סוגים של פטריות)
250 גר' בצל, חתוך לקוביות קטנות
1 חבילת פטרוזיליה, קצוצה
3 כפות שמן זית עדין
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית אגוז מוסקט מגורד טרי
1 כפית תימין טרי קצוץ דק או ½ כפית תימין יבש
אופן ההכנה:
דוקסל פטריות:
מחממים את השמן במחבת רחבה וכבדה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמתקבל צבע זהוב. מוסיפים את התימין ומבשלים.
מוסיפים את הפטריות, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט, מבשלים היטב עד שכמעט כל הנוזלים התאדו. מוסיפים את הפטרוזיליה ומתקנים טעמים. מקררים את הדוקסל לפני שממלאים את הסופגניות.
סופגניות:
מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר בקערת מערבל עם וו לישה. מוסיפים את השמן ומערבבים. מוסיפים את המים בהדרגה, מערבבים כ-3 דקות במהירות בינונית ומוסיפים את המלח. ממשיכים ללוש את הבצק כ-5 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק רך ונעים, לא דביק.
מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון ומניחים במקום חמים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק למשטח נקי. מחלקים את הבצק לכדורים של 40 גר' כל אחד. מרדדים קלות כל כדור עם מעט שמן, ממלאים בכפית דוקסל פטריות ובמעט גבינה. סוגרים ומעצבים לכדור יפה.
מניחים בתבנית על מרובעי נייר אפייה. מכסים בניילון ומתפיחים שוב במקום חמים, כ-40 דקות.
בינתיים מחממים שמן בסיר טיגון. מניחים את הסופגניות בשמן החם ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד לקבלת צבע זהוב עשיר. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג. מגישים מיד, בעוד הסופגנייה חמה.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי
הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים