סופגניות מושלמות מקמח כוסמין לבן במילוי קרם לימון וציפוי שוקולד
טיגון: 11 סופגניות גדולות במשקל 70 גרם, 20 סופגניות קטנות במשקל 40 גרם
לסופגניות
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 ביצים L
30 גרם חמאה בטמפ' החדר, חתוכה לקוביות קטנות
1 כפית מלח
1 כפית גרידת לימון
420 גרם (3 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
שמן לטיגון
קרם לימון למילוי
ציפוי שוקולד
אופן ההכנה
מחממים את החלב עד שחם למגע (אפשר במיקרוגל בקערת זכוכית).
מעבירים לקערת מיקסר, מוסיפים את השמרים והסוכר, מערבבים ומניחים בצד
ל-5 דק'.
מוסיפים ביצים ומערבבים עם וו גיטרה בעדינות רק עד לאיחוד.
מוסיפים את החמאה ואת המלח ומערבבים לאיחוד (זה בסדר אם נשארים קצת גושי חמאה).
מוסיפים את גרידת הלימון ומחצית מכמות הקמח (210 גרם), מערבבים לקבלת התחלה של בצק. מחליפים לוו לישה. מוסיפים את שארית הקמח ולשים עד לקבלת בצק רך ודביק, כ-5 דק' במהירות איטית.
מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים עד להכפלת הנפח, 1.5-1 שעות או לילה במקרר.
מעבירים את הבצק למשטח נקי ומקומח קלות. מקמחים את הבצק קלות. מרדדים את הבצק לעובי של כ-1.5 ס"מ. טובלים חותכן עגול בקוטר 7-6 ס"מ בקמח וקורצים עיגולים. מניחים על מגש משומן קלות. אוספים את השאריות וחוזרים על הפעולה עד שמנצלים את כל הבצק. מכסים את הסופגניות במגבת לחה. מניחים לתפיחה למשך 30 דק', עד שהבצק תופח.
בינתיים, מחממים שמן בסיר רחב ועמוק, לטמפרטורה של כ-180 מעלות. מכינים מגש ועליו רשת צינון. מטגנים את הסופגניות בקבוצות של 4-3 סופגניות בכל פעם. מטגנים כל צד כ-1 דקה עד שמזהיב. מוציאים את הסופגניות לרשת הצינון בעזרת כף מחוררת. מקררים.
קרם לימון
ל-1.5 כוסות קרם לימון
3 ביצים L
2 חלמונים
1 כף גרידת לימון, מגורדת דק
125 מ"ל (1/2 כוס + 1 כפית) מיץ לימון טרי
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
מערבבים היטב בקערה ביצים, חלמונים, סוכר, גרידת לימון ומיץ לימון.
מעבירים את התערובת לסיר בינוני, מניחים על להבה בינונית ומבשלים תוך כדי ערבוב תמידי כ-2 דק' או עד שהסוכר נמס.
מנמיכים את האש ומוסיפים את החמאה בהדרגה (3 חתיכות כל פעם) תוך כדי ערבוב, עד להמסה מלאה.
ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב תמידי 6-4 דק' נוספות או עד שהתערובת מסמיכה וכשטובלים כף בתוכה התערובת מכסה את גב הכף.
מעבירים את הקרם לקערה בינונית דרך מסננת. מכסים בניילון נצמד ומקררים לפחות 1 שעה או עד שקר.
ציפוי שוקולד
חומרים
60 גרם חמאה
120 גרם שוקולד מריר איכותי
240 גרם (2 כוסות) אבקת סוכר
60 מ"ל (4 כפות) מים רותחים
אופן ההכנה
ממיסים חמאה ושוקולד בסיר קטן על להבה נמוכה (ניתן להמיס גם במיקרוגל) ומערבבים עד שחלק. מנפים את אבקת הסוכר לקערה. מוסיפים את אבקת הסוכר לתערובת השוקולד והחמאה המומסים.
מוסיפים לאט את המים הרותחים, עד שמגיעים למרקם הנוזלי שרוצים. אם סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מים רותחים. אם נוזלי מדי ניתן להוסיף עוד קצת אבקת סוכר.
הרכבה
ממלאים את קרם הלימון בשק זילוף עם צנתר ייעודי למילוי.
מחוררים את תחתית הסופגנייה וממלאים בקרם לימון.
טובלים את הסופגניות בציפוי השוקולד ומניחים על רשת צינון.
לפני ההגשה מפזרים מעט אבקת קקאו או אבקת סוכר מלמעלה.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי