סופגניות מקמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה במיוחד
פסקל פרץ-רובין www.pascalpr.co.il
18-15 סופגניות בהתאם לגודל שתבחרו
טיגון: בשמן חם
חומרים
220 מ"ל (1 כוס ועוד 2 כפות בערך) מים
50 מ"ל (כמעט 3 כפות ) שמן קנולה
60 גרם (1 ביצה L) ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
25 גרם (1 כף גדושה) שמרים טריים
400 גרם (2 כוסות) קמח לבן, מנופה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
300 גרם (1/2+1 כוסות) קמח כוסמין מלא 100% מנופה, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כפית ברנדי
8 גרם (כפית גדושה) מלח
לעיבוד הבצק
1/2 כוס קמח מנופה
שמן לטיגון
למילוי
ריבה אדומה (או כל סוג אחר)
להבזקה
1 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה
מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה את המים, השמן, הביצה, הסוכר, השמרים, הקמחים, קליפת הלימון והברנדי. מערבלים בבמהירות איטית במשך 3 דקות. מוסיפים את המלח ומערבלים במהירות בינונית כ-6 דקות.
במהלך הלישה, הבצק מתקבל גמיש ורך, אך מעט דביק. במידה והבצק דביק מדי, מוסיפים כף קמח בכל פעם. אם הבצק יבש יש להוסיף מעט מים, כף בכל פעם (חשוב לעבוד עם כפות כדי להגיע למרקם הרך והגמיש של הבצק).
מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים את הבצק ומשהים למשך 20 דקות בטמפ' החדר.
לשים ומוציאים את האוויר מהבצק, ומעבדים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים אותו היטב.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים עיגולים בכוס קטנה, מעצבים לכדורים ומשהים להתפחה במקום חמים כ-20 דקות, עד שהסופגניות יכפילו את נפחן.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומחליקים כמה סופגניות לשמן, כשצדן התפוח כלפי מטה (כך יתפחו מיד גם בצד התחתון). מכסים את הסיר ומטגנים כדקה. מסירים את המכסה, מטגנים דקה נוספת והופכים את הסופגנייה – לקבלת הפס הלבן שסביבן.
מניחים על נייר סופג, ממלאים בריבה בעזרת מזרק או שקית זילוף ובוזקים מעל אבקת סוכר.
טיפסקל
בצק הכוסמין רך ועדין לכן צריך להקפיד לא לקמח מדי את הבצק
טיפסקל לגיוון ולטעם
מיני סופגניות כוסמין - יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר 4-3 ס"מ, מתפיחים במקום חמים כ-20 דקות ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון חום זהבהב.
מניחים על מגבות נייר סופג.
מערבבים בקערית נפרדת 5 כפות סוכר עם 1/2 כף קינמון טחון. מגלגלים את המיני סופגניות בתערובת הסוכר והקינמון ומגישים.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי